De meest intense beleving van een ontwerp

De huidige technieken voor Virtual Reality maken het voor bijna elk budget mogelijk te ervaren hoe een concept of ontwerp er in het echt uit komt te zien. Door middel van een VR-bril of zelfs een gewone mobiele telefoon met een kartonnen VR-bril is het mogelijk geworden om een stap te doen in de nieuwe realiteit van het ontwerp. “Alsof je er echt staat”, is de veelgehoorde reactie als klanten een door Casa3D gemaakte VR-experience te zien krijgen.

Standalone VR

Casa3D maakt zonder veel extra kosten in een project een aantal 360 graden stereoscopische afbeeldingen. Dat zijn dus 3D 360 graden foto’s. De ontworpen omgeving zit dus helemaal om je heen en is ook nog 3D. Alsof je de stoel die je ziet kunt vastpakken. Standalone VR is zeer toegankelijk qua kosten en zeer overtuigend voor het design van de architect of binnenhuis stylist.

Realtime VR

Een stap verder dan standalone VR is Realtime VR. Daarbij wordt het interieur of exterieur omgezet naar een fotorealistische realtime omgeving. Gebaseerd op een game-engine, loop je door de ontworpen omgeving. Compleet met alle details. Voor grotere omgevingen/ruimtes en de combinatie binnen/buiten is realtime een overtuigend middel om het ontwerp over te brengen op de doelgroep. Realtime kan ook worden ingezet om overtuigende en indrukwekkende video’s te maken. In de video hiernaast zie je hoe realistisch realtime kan zijn.

3D VR fotografie

3D fotografie, dus foto’s met diepte, geeft met de huidige VR mogelijkheden een extra dimensie aan projecten die gerealiseerd zijn en potentiële kopers of ander publiek moeten interesseren. Een object of ruimte kan waar dan ook worden bekeken alsof de kijker daadwerkelijk in de ruimte of bij het object staat. Casa3D heeft een eigen techniek ontwikkeld om in bestaande omgevingen 3D (stereoscopisch) 360 graden foto’s te maken. Deze kunnen worden bekeken met een echte VR-bril maar ook met een kartonnen bril met daarin een smartphone. Een zeer laagdrempelige oplossing dus, maar met grote impact op het publiek.

Meer zien?

Kijk snel op onze portfolio pagina met 360 graden foto’s. Vele zijn ook in 3D gemaakt en zeer spectaculair om te bekijken met een VR-bril. Graag demonstreren wij ook bij u de impact van een virtual reality visualisatie. Neem contact op voor meer informatie.

Zelf VR een keer ervaren?

Graag geven we een demo van de VR mogelijkheden. Vul daarvoor het contactformulier in of bel direct met:

+31 (0)6 55171640

+34 688 797 812

Dit formulier ondergaat momenteel onderhoud. Probeer het later nogmaals.